Ιστιοπλοΐα Τριγώνου στον Ν.Ο.Θ. - Ιστορία | ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Login / Create an Account

Ιστιοπλοΐα Τριγώνου στον Ν.Ο.Θ. - Ιστορία

Με την ιστιοπλοϊα υπό την εποπτεία του Βασίλη Σωτηριάδη ασχολούνται στην αρχή της δεκαετίας του ‘60 οι Δημήτρης Φυντανίδης, Νότης Μπατσής, Ιωάννης Κυριαφίνης, Αντώνης Φλόκας, Ευάγγελος Ανδριάς, Μάκος Δοξόπουλος, Μιχάλης Δασκάλου, Τάκης Πριτσούλης, Μιχάλης Πλακωτάρης, Σπύρος Ζγουρίδης, Αντώνης Κωνσταντάρας με τρία σκάφη FINN και δύο σκάφη LIGHTNING (Αστραπή). Για την εποχή εκείνη πολυπληθής ομάδα.

Ο Ευάγγελος Ανδριάς «Γιαλάκος» σε FINN (1964).

Αποφασίζεται η συμμετοχή στους Πανελληνίους Αγώνες FINN στο Φάληρο με τους Ευάγγελο Ανδριά, Ιωάννη Κυριαφίνη και συνοδό το Νότη Μπατσή.

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης παραχωρεί ένα σκάφος LIGHTNING και εν συνέχεια φέρνει ακόμη ένα το μέλος μας Μάκος Δοξόπουλος.

Ο ιστιοπλοϊκός στόλος του Ν.Ο.Θ. άρχισε να αυξάνει. Την άνοιξη του 1965 αγοράζονται ακόμα δύο σκάφη FINN (HANIBAL). Κατά την τριετία 1964-66 σημαντικές επιτυχίες καταγράφουν στην κατηγορία LIGHTNING ο Δημήτρης Φυντανίδης και στα FINN ο Ευάγγελος Ανδριάς σε αγώνες διασυλλογικού επιπέδου.

Στην ιστιοπλοϊα η δεκαετία 1960-1970 είναι ίσως η σημαντικότερη για τον Όμιλο και τούτο γιατί μεσολαβεί η μετεγκατάσταση του Ν.Ο.Θ. και ο εμπλουτισμός του σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Οι προσπάθειες και ο ρομαντισμός πολλών ανθρώπων βρίσκουν ευτυχή δικαίωση.

Σύμφωνα με το πρακτικό 13.1.1967 εγγράφονται 41 νέοι αθλητές ως επί το πλείστον ιστιοπλόοι, μερικοί των οποίων πρωταγωνίστησαν και προσέφεραν σημαντικό αθλητικό έργο. Στην καλή πορεία του τμήματος ιστιοπλοϊας συνέβαλε και η αγορά τεσσάρων σκαφών Optimist, με τα οποία έκαναν τα πρώτα τους βήματα οι μικροί ιστιοπλόοι όπως οι Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Κώστας Τάσκος, Αχιλλέας Δερματόπουλος, Νίκος Γκιουρτζής, Μιχάλης Μελιδώνης κ.α. με τη φροντίδα και επίβλεψη του Δημήτρη Φυντανίδη. Ήταν η πρώτη καλή μαγιά του τμήματος.

Επόπτης ιστιοπλοϊας αναλαμβάνει ο Νότης Μπατσής, που για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. και ήταν ο ακούραστος μπροστάρης για την καλή πορεία και εξέλιξη της ιστιοπλοϊας στο Ν.Ο.Θ. Στους Πανελλήνιους Αγώνες FINN στο Φάληρο ο Ν.Ο.Θ. συμμετέχει με τους Ευάγγελο Ανδριά και Ιωάννη Χαρτοματσίδη.

1968: Ο Αντιπρόεδρος Σταυρός Κωνσταντινίδης αναφέρει στο Δ.Σ. ότι οι αθλητές του τμήματος ιστιοπλοϊας είναι 46 και ότι παραλήφθηκε ένα νέο Finn και τρία σκάφη Optimist. Θέτει επίσης στη διάθεση του Ομίλου το σκάφος Αστραπή «ΕΛΛΗ» με το οποίο αγωνίστηκε τόσο ο Δημήτρης Φυντανίδης όσο και ο Αντώνης Φλόκας με πλήρωμα τους Αντώνη Κωνσταντάρα, Τάκη Πριτσούλη, Πλούταρχο Δέλλα και Πλάτωνα Πλακωτάρη.

1969: Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Finn στο Φάληρο o Ν.Ο.Θ. συμμετέχει με τους Νότη Μπατσή, Ιωάννη Χαρτοματσίδη, Αθανάσιο Παπαϊωάννου, Αχιλλέα Δερματόπουλο και Κώστα Τάσκο. Ο Νότης Μπατσής κατακτά τη δεύτερη νίκη στους άνδρες και στους νέους οι Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Αχιλλέας Δερματόπουλος και Κώστας Τάσκος τερματίζουν στην πρώτη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα και ουσιαστικά είναι η αρχή επιτυχιών σε πανελλήνιο επίπεδο.

facebook_like: 
`